Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Limp Bizkit...

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Jedna z nejenergetičtějších skupin směsice metalu, punku a hip-hopu (jedním slovem rapcore) Limp Bizkit se zformovali na Floridě r. 1994 díky vokalistovi Fredu Durstovi a jeho kámošovi Samu Riversovi (baskytara). Brzy se k nim přidal Riversův bratranec bubeník John Otto a kytarista Wes Borland (později také DJ Lethal). Poté co Korn hráli v Jacksonville r. 1995, se nechal baskytarista Fieldy tetovat od Dursta a tak se spřátelili. Za čas tam Korn zase přijeli a tak je zaujalo demo od Limp Bizkit, že ho předložili jejich producentovi Rossu Robinsonovi. Převážně díky publicitě byli Bizkiti vzati na turné s House of Pain a s Deftones. Po uzavření smlouvy s Flip/Interscope vydali Bizkiti jejich první veřejné album Three Dollar Bill Y'All. Rokem 1998 se Limp Bizkit stali více vychvalovanou skupinou rapcorovýho undergroundu, k čemuž jim dopomohlo turné Faith No More a později Primus, stejně dobře jako vystoupení na MTV Spring Break '98 fashion show. Největší zlom zaznamenali objevením se na letním Family Values Tour, kde si dost zviditelnili vlastní profil skupiny.
Druhé velmi očekávané album od Limp Bizkit - Significant Other vyšlo v červnu '99 a spolu s klipem "Nookie" učinilo skupinu superhvězdou. Do konce roku bylo Significant Other prodáno přes čtyři miliony kopií. Mezitím byl Fred Durst na začátku července ustanoven senior vice prezidentem Interscope Records. Navzdory masivním úspěchům skupina kontroverzně účinkovala na festivalu Woodstock '99. V závěsu výtržností a sexuálních ztečí, jež se staly politováníhodným dědictvím festivalu, byl Durst těžce kritizován z popuzování již tak rozběsněného davu a z podněcováni k devastaci. Během jejich vystoupení bylo přinejmenším hlášeno jedno znásilnění (kromě ostatních početných zranění), ale následující chaos donutil organizátory festivalu přerušit jejich představení. Třebaže Limp Bizkit vystoupili den před neblaze proslulými výtržnostmi, které předčasně ukončili festival, média je obviňovala za zažehnutí jiskry, jež zapříčinila potenciálně nestabilní atmosféru. Během rozčilení skrz Napster r. 2000 se Durst stal otevřeným zastáncem online-obchodování s hudbou, to léto se Limp Bizkit dali na bezplatné, Napsterem sponzorované turné. Během této etapy vydávají v říjnu jejich třetí album Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water.
Duluth (source: WindowsMedia.com)


1997 Three Dollar Bill Y'all
Intro
Pollution
Counterfeit
Stuck
Nobody Loves Me
Sour
Stalemate
Clunk
Faith
Sting Finger
Indigo Flow
Leech
Everything
1999 Significant Other
Intro
Just Like This
Nookie
Break Stuff
Re-arranged
I'm Broke
Nobody Like You
Don't Go Off Wandering
9 Teen 90 Nine
N 2 Gether Now
Trust
No Sex
Show Me What You Got
A Lesson Learned
Outro
2000 Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
Intro
Hot Dog
My Generation
Full Nelson
My Way
Rollin' (air raid vehicle)
Livin' It Up
The One
Getcha Groove On
Take A Look Around
It'll Be Ok
Boiler
Hold On
Rollin' (urban assault vehicle)
Outro


Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
hot dog ladies and gentlemen introducing the chocolate starfish and the hot dog flavored water bring it on get the fuck up yeah check one, two listen up listen up here we go it's a fucked up world a fucked up place everybody's judged by their fucked up face fucked up dreams fucked up life a fucked up kid with a fucked up knife fucked up moms and fucked up dads a fucked up cop with a fucked up badge fucked up job with fucked up pay and fucked up boss is a fucked up day fucked up press and fucked up lies while lethal's in the back with fucked up eyes hey, it's on everybody knows it's on hey, it's on everybody knows it's on ain't it a shame that you can't say fuck fuck's just a word and it's all fucked up like a fucked up punk with a fucked up mouth a nine-inch nail - get knocked the fucked up aids from fucked up sex fake-assed titties on a fucked up chest we're all fucked up so, what cha wanna do?



Skupina Limp Bizkit se sformovala v roce 1993 v podle nich "největší prdeli světa", americkym Jacksonville. Hrávali po nejmenších klubech ve státech, znal je jen nejužší okruh lidí. Když v Jacksonville hrála skupina Korn, nechal se ve zdejším tetovacím salonu tetovat jejich baskytarista Head, shodou okolností ho tetoval právě Bizkití zpěvák Fred Durst. Slovo dalo slovo a po předání dema společnosti Interscope byla okamžitě poepsána smlouva. První album s názvem "3dollar Bill y'all $" nahráli v roce 1997 ( nechtějte po mě, abych vám tu psal, kolik kusů se ho prodalo, protože to nevim ). Zakladatelé skupiny jsou: Fred Durst- zpěv, řev; Wes Borland- kytara, řev; John Otto- bicí a Sam Rivers- baskytara, později se k nim přidal DJ Lethal, člen legendární hiphopový formace House Of Pain ( zpíval u nich EVERLAST ). Limp Bizkit dokázali geniálně spojit hiphop s metalem ( tim nemyslim metál jako hevymetál ale metál jako metál- :-) ) a přidat do nich i různý úplně jiný styly. Po dvou letech koncertování se znovu zavřeli do studia a vzniklo z toho nový album "Significant Other". Tento počin byl rozhodně míň drsnej než ten první, ale taky o hodně různorodější. Hosovali na něm např.: MethodMan z Wu- Tang Clan ( písnička "N'2gether now" ), nebo Johnatan Davis z Korn a Scott Wiland ze Stone Temple Pilots, oba v songu Nobody Like You. Před natočením týhle desky se LB objevili např. na festivalu Family Values spolu s Rammstein, Ice Cubem, Orgy a hlavní hvězdu Korn. To bylo v roce 98, hned rok nato se na stejnym fesťáku vobjevili sami jako hlavní hvězda. Druhýho alba se taky asi prodalo hodně kusů, ale přesně to nevim ( překavápko ). Nyní ( u nás v pondělí 23. 10. ) vyšlo nový album s potrhlym názvem "Chocolate Starfish And The Hotdog Flavored Water". Dá se vo něm říct, že je to takovej mix mezi prvním a druhym albem. Hustý hardcorový songy střídaj tlustý hiphopový beaty. Mezi hustý sety patří asi My generation, Rollin' ( air raid vehicle mix ), Take a look around ( theme from M.I.2 ) a hlavně Hot Dog, která je asi nejlepší. Na hiphopový Rollin' (urban assault vehicle mix ), hostovali Methodman, Redman a DMX. Na prozměnu dost hiphopový Getcha groove on hostoval rapper Xzibit a na pomalý hold on hostoval prozměnu Scott Weiland ze STP. Rozhodně bych našel hodně důvodů vám každý album doporučit, ale nejlepší je asi určitě to první. Limp Bizkit se nevymazatelně zapsali do historie stylu zvanýho New-Metal ( voni svůj styl nazývaj hiphop-punk-pop-trashmetal, ale to už je vedlejší ).No to je asi fše, thanx pokud ste to někdo čet.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT